maandag 9 november 2009

Groep 3




De kinderen van groep3 hebben een verhaal gehoord over monstertje Mo. Ze vonden het een leuk verhaal. De kinderen hebben nu kaartjes gekregen en daar staat iets over monstertje Mo, dat ze moeten natekenen. Ruud maakt een mooie dolfijn, maar ze moeten ook bijv. een giraf, eten, monstertje Mo enz. maken. De mevrouw van de bibliotheek was er ook bij en die hielp de kinderen. Achterop de tekening moeten de kinderen een zinnetje schrijven waar het over gaat. als ze helemaal klaar zijn wordt van al die tekeningen een prentenboek gemaakt. Ze vinden het allemaal heel leuk en ze zijn er druk mee bezig. Sommige kinderen vinden het toch nog best moeilijk om binnen de lijntjes te kleuren. Wij denken dat het een leuk en mooi prenten boek wordt want het zijn mooie kleurrijke tekeningen.

Sanne van der Putten en Rachid Abdellaoui

groep 3 prentenboek


De kinderen van groep 3 kregen een verhaal over Monstertje Mo voorgelezen uit een prentenboek. Ze moesten in groepjes van 3 gaan zitten , want dan konden ze het aan iemand anders in het groepje vragen. Dan krijgen ze een kaartje met een woordje erop bijv. Dromen.

Ze moeten er een tekenining en een zinnetje bij maken.


Wat vond de juf?: de juf dacht dat het wel een spannend boek werd.


Waar ging het boek over?


het boek ging over een monstertje genaamd Mo dat bang was voor een spook uit een blauw boek.

groetjes Tim Luijten en Youandi van Wezenbeek

Groep 3.




De kinderen van groep 3 hebben een verhaal gehoord. namelijk een verhaal over een monstertje Mo. Ze kregen allemaal een kaartje dat kaartje had te maken met monsterje Mo. Ze zijn met de stiften begonnen met tekenen. Bijvoorbeeld een dolfijn, giraff, spoken, eten enz.


Ze maken er een prentenboek van. Ieder moet een zin verzinnen wat bij de tekening past.




Monstertje Mo wil heel graag in een boek Hij beleefd een avontuur en komt in een boek.


Ivo vertelt iets over het verhaal:hij vond het een leuk verhaal monstertje Mo wilde graag in een boek en dat gebeurde ook.


Ylke vertelde ook iets over het verhaal:het verhaal ging over een monstertje genaamd Mo. Hij beleefde een leuk avontuur.


de juf vertelde natuurlijk er ook iets over:De juf is heel benieuwd hoe de kinderen het boek gaan maken.De juf denkt vast wel SPANNEND. De mevrouw van de bibliotheek had ook iets bij zich. Ze had een bed en een pop van Mostertje Mo. Dat liet ze in de klas achter. De kinderen van groep 3 mogen zelf ook een bedje maken waar monstertje Mo slaapt.




groetjes van melissa Vosmeer,Bryan Bergmans.


Fototoestel kuntselen in groep 1/2

De juf legt uit hoe je met het zelfgemaakte fototoestel omgaat. De kinderen kijken heel goed naar de juf. En luisteren heel goed naar de juf.

Daarna gaan ze zelfstandig aan het werk. De juf gaat even naar een ander groepje. De kinderen maken geen lawaai. En werken goed zelfstandig. De kinderen hebben bijna alles zelf gemaakt en vinden het leuk om te doen.
Hierboven kunt u zien hoe hard de kinderen hebben gewerkt.

Groetjes, Liona en Roy

Het bezoekje aan groep 1/2 .

Het knutselgroepje was bezig met een fotocamera te maken. Ze gingen de camera's mooi versieren met allemaal leuke dingetjes. Als de mooie camera af was, dan zouden ze een plekje zoeken om een foto te maken. Dan gaan ze met een echte camera een foto maken van dat plekje in onze school.
Kiara en Elle waren druk bezig met hun camera te versieren. Ze hadden ook een paar lettertjes op de camera geschreven. De camera van Kiara was een groene, rechthoekige camera. De camera van Elle was een roze vierkante camera. Uiteindelijk waren de camera's erg mooi geworden.

Rowena en Rick

Groep 7 basisschool de klimop

De leerkracht is juf Ilonca, die samen met juf Charlotte ( onze stagejuf) goed kunnen les geven.
Er zitten bij ons 18 kinderen in de klas. Dit zijn wij:
Wij zijn voor jullie aan het bloggen. Dit proberen wij zo veilig mogelijk te doen. We proberen geen kwetsende dingen in de blog te zetten. Deze week gaan we onze uiterstebest te doen om verschillende projecten te verslaan uit de groepen van onze school.
We hopen dat jullie onze blog leuk gaan vinden.

Veel leesplezier, Lars en Mathijs

Leren bloggen met Hidde en Naomi


Wij zijn met onze hele klas op maandag 9 november naar de bibliotheek geweest. Wij hebben leren bloggen en dat willen wij graag aan jullie uitleggen. Hier zijn een paar tips.

Als je een blog maakt, moet je er verschillende teksten opzetten. Let op: gebruik nooit allerlei veschillende lettertype en kleuren, want dan wordt het te druk. Maak ook duidelijke zinnen.
Laten we beginnen met de uitleg.

Sommige mensen weten niet wat een blog is, maar wij verklappen het. Het is eigenlijk een digitale krant op internet, waar allerlei verslagjes in staan. Zo kun je op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt, zonder een krant te hebben. Dus je schrijft gewoon een verslag. Dat kan je op verschillende sites doen, zoals op http://www.blogger.com/.

Tot ziens! Naomi en Hidde


groep 7 leert bloggen

Maandag 9 november gingen de leerlingen van groep 7 naar de bibliotheek . Eerst kregen de leerlingen informatie over bloggen. De kinderen van groep 7 maakten in tweetallen een verslag of foto's.

Wat is bloggen?

Bloggen is een soort digitale krant op internet, waar je informatie kan schrijven over dingen die je gaat doen of hebt gedaan. Je kunt er ook foto`s en filmpjes op plaatsen.



Veel lees- en kijkplezier, Anouk en Danique

Gr.7 in de bibliotheek


's Morgensvroeg op 9 nov. ging groep 7 na de bibliotheek. Ze liepen met de hele klas en een paar ouders naar de bibliotheek. Ze kregen daar veel informatie over bloggen.
Weet jij wat bloggen is? Dat heeft groep 7 geleerd. Bloggen is een soort verslag maken op de computer. En dat is een digitale krant.
Ook hebben ze geleerd hoe je een blog vrolijk kan maken. Dat lieten ze zien met een beamer. Een beamer is een soort vergrootglas. En dat vergrootglas schijnt op een doek.
Daarna kregen ze een korte pauze. Met een koekje en wat drinken. Ze gingen ook een verslag op papier schrijven. En ze hebben ook nog geleerd hoe je iets in het blog kan schrijven.
Na al die dingetjes liepen ze weer met de hele groep naar school toe.
Anne en Bas

Leren bloggen met Dony en Melissa


Wij hebben maandag 9 november leren bloggen. Hiervoor zijn we naar de bibliotheek gegaan. Er waren twee bibliotheekmedewerkers.
Die medewerkers gingen ons les geven over bloggen. We leerden hoe we veilig met internet om moesten gaan. Hoe je tekst en plaatsjes op internet moet zetten. Hoe we foto's moeten maken, enz.
In de pauze hebben we daar lekkere speculaasjes op en ranja gedronken. Nu kunnen we op school aan de gang.

Veel leesplezier, Melissa en Dony

Leren bloggen met Ouie en Nick


Maandagmorgen 9 november kwamen we aan in de bibliotheek. We gingen naar binnen. De mensen van de bibliotheek gaven ons informatie over bloggen en daarna over internet.
We hebben gepraat over gmail en email en wat daar het verschil aan tussen is. We hadden een kleine pauze met koekjes en ranja.
We hebben ook geleerd hoe je foto's en tekst in een blog kan zetten. We moeten wel goed letten op wat je in de blog zet. Niet alle informatie mag op internet. We leren bloggen, omdat het mediaweek is. Bloggen is een soort digitale krant maken.



Ouie en Nick.

Kim & Pieter


Maandagmorgen 9 november: groep 7 leert bloggen.
We zijn naar de bibliotheek gelopen. We mochten gaan zitten en keken naar het scherm en kregen er uitleg over.
Zo hebben geleerd hoe we moesten bloggen. Een blog is een soort digitale krant, waar je een verslag of verwachting van iets op kan plaatsen.
Je kunt er onder anderen filmpje, foto 's/ plaatjes plaatsen. Je kunt er niet iets geks opzetten, want iedereen kan het zien.
Als je zelf een blog wilt maken, heb je een gmailadres nodig. De g staat voor google. Als je een blog mooi wilt maken, kun je het een kleurtje geven.
Kim en Pieter